Συνεργάτες

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Οι δάσκαλοι της σχολής.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΓΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκα το 1969 στην Αθήνα. Η σχέση μου με την μουσική άρχισε από την παιδική ηλικία. Παρακολούθησα κλασσικό πιάνο στο Εθνικό ωδείο (ανωτέρα) και θεωρητικά της μουσικής σε επίπεδο αρμονίας ενώ αργότερα ασχολήθηκα με την jazz.

Η ιστορία μου στο tango ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Την περίοδο εκείνη, οι χορευτές (tangueros) ήταν ελάχιστοι καθώς δεν υπήρχαν μέρη που κάποιος μπορούσε να χορέψει tango στην Ελλάδα.
Συμμετέχω ενεργά στην σκηνή του tango στην Ελλάδα, από την δημιουργία της μέχρι σήμερα.
Άρχισα να διδάσκω το 2002, περισσότερο για να μοιραστώ το πάθος που είχα ανακαλύψει, το οποίο μου έδινε μια άλλη δυνατότητα καλλιτεχνικής έκφρασης και μια διαφορετική οπτική για την ζωή.

Το 2004, πήρα την απόφαση να διακόψω την επαγγελματική μου ενασχόληση στον επιχειρηματικό τομέα και ξεκίνησα το «365 Tangobar» στην Ακρόπολη, αφήνοντας το tango να καταλάβει τον απαραίτητο χώρο στην ζωή μου. Αυτός ο χώρος αποτέλεσε ένα πυρήνα μάθησης και έκφρασης και παραμένει πάντα ένα σημείο αναφοράς για το tango στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 2007, έζησα στο Buenos Aires και μελέτησα εντατικά με maestros τους οποίους παρακολουθούσα από το 2000 στις περιοδείες τους στην Ευρώπη. Έχω διδάξει και χορέψει σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ στην Γερμανία και την Ιταλία. Μαθητές μου έχουν υπάρξει αρκετοί σημερινοί επαγγελματίες που κάνουν καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2011 το project του «365 Tangobar» ολοκληρώθηκε με την παράσταση «24 ώρες tango» (πάνω από 60 χορευτές επι σκηνής) και στη συνέχεια ,ασχολήθηκα με την διοργάνωση του «Tangogreece Festival» που έγινε για πρώτη φορά στην Αθήνα με δράσεις στην «Τεχνόπολις», το ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και το Θέατρο Badminton με 42 προσκεκλημένους καλλιτέχνες από το εξωτερικό και πάνω από 5000 συμμετέχοντες. Το «Τangogreece Festival» 2012 διεξήχθει ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από το 2009 χορεύω και διδάσκω με την «Μεταξένια».
Στο «mytango» καταθέτω το απόσταγμα της εμπειρίας και της γνώσης των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων.

 

ΓΕΩΡΓΙΑ «ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ» ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ
Χορεύω τάνγκο από το 2005. Σε μία περίοδο αναζήτησης και ανάγκης για σωματική δράση, ανακάλυψα το τάνγκο. Στα χρόνια που ακολούθησαν, το τάνγκο έγινε τρόπος έκφρασης και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μου.

Η παραμονή μου στο Μπουένος Άιρες, το 2009, σηματοδότησε την έναρξη της επαγγελματικής μου πορείας. Την περίοδο εκείνη, συμμετείχα διδακτικά στην ομάδα του 365TangoBar. Έχω χορογραφήσει παραστάσεις (“24hours Tango”) και έχω συνεργαστεί με αξιόλογους χορευτές και μουσικούς (“Orquestazo”). Χορεύω και διδάσκω τάνγκο σε όλη την Ελλάδα μαζί με τον Κωνσταντίνο.

Παράλληλα με την χορευτική και διδακτική μου δραστηριότητα, είχα πάντα την ανάγκη να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνικής διάστασης της σκηνής του τάνγκο. Συμμετείχα στην διοργάνωση της milonga “Los Chiquillines” (βραδιά τάνγκο) και στο 8ο και 9ο TangoGreece Φεστιβάλ.

Διδάσκω επίσης yoga, με την οποία ασχολούμαι με μεγάλη αφοσίωση τα τελευταία τρία χρόνια.

Το studio mytango είναι ο χώρος που εκφράζομαι δημιουργικά και μοιράζομαι τις γνώσεις μου στο τάνγκο και την yoga με τους μαθητές μου.

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Ήρθα σε επαφή με το Κατακάλι της Κεράλα και το Κετσάνγκ του Μπαλί στα 14 μου χρόνια. Μέσα απο το θέατρο Πο του Παγανόπουλου , το Ανθρωπολογικό θέατρο του Εουτζένιο Μπάρμπα και το Φτωχό Θέατρο του Γκροτόφσκι ανακάλυψα το τάνγκο το 1999. Έγινε αμέσως το πιό δυνατό πάθος της ζωής μου.

Κατά την μακροχρόνια παραμονή μου στο Μπουένος ‘Αιρες (2003-2005) είχα την ευκαιρία να μαθητεύσω με τους πιο διακεκριμένους δασκάλους του τάνγκο και να εμβαθύνω τόσο στην τεχνική και διδακτική του χορού όσο και στην κουλτούρα και ιστορία του. Ολοκλήρωσα το πτυχίο Χορογραφίας της Academia Nacional de Tango, παρακαλούθησα σεμινάρια Ιστορίας της κινησιολογίας τάνγκο με τον Ruben Tebralca και έγινα δεκτός στην AMBCTA (Ένωση Δασκάλων, Χορογράφων και Χορευτών Τάνγκο του Μπ.Αιρες). Δίδαξα για πρώτη φορά στο πολιτιστικό κέντρο Ochava del Abasto to 2003. Επέστρεψα στην Ευρώπη και παρέμεινα στο Αμβούργο και στο Βερολίνο μέχρι το 2009 διδάσκοντας και κάνοντας επιδείξεις σε Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Πολωνία και Ελλάδα.

Έχω σκηνοθετήσει και χορογραφήσει το «Μeta(ngo)morfosis» (Μπουένος Αιρες 2005), το «Μeta(ngo)morfosis ΙΙ» (Αθήνα 2009), συνεργαστεί στο «7+7», «Los Maestros del Tango Ι και ΙΙ», «Adios mi corazon» και «24 ώρες Τάνγκο» (2011). Ήμουν καλλιτεχνικός διευθυντής σε τέσσερα Φεστιβάλ TangoGreece, σε τρία Φεστιβάλ TangoTurkey και στο Φεστιβάλ TangoDiscovery. Προσκλήθηκα το 2009 να συμμετάσχω στα Φεστιβάλ FITA του Παρισιού και Pulpo’s TangoWeek του Μπουένος Άιρες. Το 2015 δίδαξα στην Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο κ Βοσνία. Το 2016 θα διδάξω στην Ρώμη και στην Τιμισοάρα.